Photos από την «πρώτη» του «17»

Αναμνηστικό slide show από την πρώτη παρουσίαση του «17» στις 17/11/17 («Ελληνικό Μολύβι»).

[smartslider3 slider=4]

Στη σκηνή εκτός από τον Χάρη Αρώνη βλέπετε τον band leader των Ε.Σ.ΕΛ.ΟΝ. Τάκη Τυροβολά στην ηλεκτρική κιθάρα, τον τραγουδιστή της μπάντας ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ Μάκη Ράπτη στο μπάσο και τα φωνητικά, τον μαέστρο Τάσο Φλάκα στα πλήκτρα και το ακορντεόν και τον μέγιστο ντράμερ Βασίλη Μεσσάρη στα (δικής του κατασκευής) τύμπανα & κρουστά.

Θερμές ευχαριστίες:
– Στην Άννα Βαλσαμάκη-Ρούσσου, που χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, ανέλαβε τη φύλαξη και διακίνηση των CD.
– Στα κορίτσια που φρόντισαν την παραλαβή των ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
– Στον Δημήτρη Ζαχαρόπουλο για τη βοήθεια όχι μόνο στα φώτα, αλλά και σε καθετί που χρειαστήκαμε να γίνει στο «Μολύβι».
– Στον Νάσο για το έγκαιρο και σωστό στήσιμο του εξοπλισμού και στον Δημήτρη Γιάλα για την άψογη επιμέλεια του ήχου.
– Στον Δήμο Αιγάλεω, που με τίμησε όχι μόνο με τη διάθεση του χώρου, αλλά και με την παρουσία εκεί του Δημάρχου, της Προέδρου του Δ.Σ., των Αντιδημάρχων και πλήθους δημοτικών συμβούλων ανεξαρτήτως παρατάξεων.
– Στον χορηγό που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η παράσταση.
– Και πάνω απ’ όλα σε όσους δώσατε το παρών σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής μου και μπήκατε για πάντα στην καρδιά μου.
Χάρης Αρώνης

Ο Χάρης στον ΣΠΟΡ-FM 94.6

Ξημερώματα Κυριακής 5/11/2017, από τις 2πμ μέχρι τις 5.30πμ, ο Παναγιώτης Ρήλλος φιλοξένησε τον Χάρη Αρώνη στην εκπομπή του «Εν Κατακλείδι» στον ΣΠΟΡ FM 94.6, παρέα με τον Μάκη Ράπτη (από την μπάντα ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ, ο οποίος συμμετέχει στην πρώτη παρουσίαση του CD album και της μουσικής παράστασης «17» του Χάρη).

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν όλα τα τραγούδια του «17» και μάλιστα σε αντίστροφη σειρά σε σχέση με το άλμπουμ (κάτι που προέκυψε αυθόρμητα και έχει ενδιαφέρον), ενώ ενδιάμεσα γίνεται κουβεντούλα για πολλά και διάφορα που ενίοτε βγάζουν και γέλιο…

Βάλτε να παίζει χαλαρά στο δικό σας χρόνο, από το mixcloud:

Ο Χάρης στον 94FM

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε την εκπομπή Go On! της 14ης Οκτωβρίου 2017 όπου ο ποιητής Αλέξης Δάρας φιλοξένησε για μια ώρα τον Χάρη στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιόφωνου Ηρακλείου «Επικοινωνία 94FM».

https://archive.org/details/HarisAronis_94FM_14Oct2017

Πρώτη Παρουσίαση του «17» (Δελτίο Τύπου)

Χάρης Αρώνης: στις 17 Νοέμβρη η πρώτη παρουσίαση του «17»

Στο «Ελληνικό Μολύβι», Ιερά Οδός 154 (στάση μετρό «Ελαιώνας»), 9.00μμ, με ελεύθερη είσοδο (προαιρετική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας).


Εννέα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου CD-album του Χάρη Αρώνη με τίτλο «Της Αγάπης Μανιφέστο» (2008), ένα διάστημα που η κρίση και τα μνημόνια έφεραν τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μας και σημάδεψαν τις ζωές μας, ο «τραγουδοποιός της δυτικής όχθης» κυκλοφορεί το δεύτερο μουσικό του έργο, με τον τίτλο «17».

Πρόκειται για ένα rock concept album, με 17 τραγούδια που διαπραγματεύονται όλα αυτά που βιώνουμε σχεδόν όλοι – και ιδιαίτερα οι νέοι – στο πλαίσιο της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, της λιτότητας και της ανεργίας, όπου το δόγμα του «There Is No Alternative» (ΤΙΝΑ) επιβάλλεται ως αξίωμα και ευαγγέλιο, στερώντας συχνά το ισχυρότερο κίνητρο να ζεις και να προχωράς: το όνειρο. Τραγούδια που μέσα από ποικίλες φόρμες της ευρύτερης ροκ μουσικής και με τον διεισδυτικό λόγο είτε σύγχρονων ποιητών όπως ο Αλέξης Δάρας, είτε ποιητών της προηγούμενης γενιάς όπως ο σημαντικός αν και όχι «διάσημος» Κώστας Γαρίδης (1919-1984), είτε μέσω των στίχων του ίδιου του Χάρη, δε μένουν στην ενδοσκόπηση και στην αποτύπωση του σκούρου, του αγωνιώδους και του αποπνικτικού, αλλά καυτηριάζουν, βγάζουν γλώσσα στην «ΤΙΝΑ» και καταφέρνουν τελικά να βρουν το φως και την αισιοδοξία στη δύναμη που μπορεί να δώσει στον άνθρωπο η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη, μακριά από λογικές ανάθεσης σε σωτήρες και «από μηχανής θεούς».

Το ίδιο “road trip” εικόνων και συναισθημάτων του album “17” επιχειρεί να μεταφέρει στο κοινό και η ομώνυμη μουσική παράσταση, που ακολουθεί την ίδια ροή με την οποία είναι αποτυπωμένα στο CD τα τραγούδια. Στην πρώτη αυτή ανοιχτή παρουσίαση στις 17/11/2017 και ώρα 9 μ.μ. στο «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω, τον Χάρη Αρώνη πλαισιώνουν εξαιρετικοί μουσικοί: ο band leader των Ε.Σ.ΕΛ.ΟΝ. Τάκης Τυροβολάς στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Μάκης Ράπτης από την μπάντα ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ στο μπάσο και τα φωνητικά, ο μαέστρος Τάσος Φλάκας στα πλήκτρα και το ακορντεόν και ο αειθαλής Βασίλης Μεσσάρης στα τύμπανα-κρουστά.

Για αναλυτικές πληροφορίες και ακρόαση των τραγουδιών του “17”: www.project17.gr

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αιγάλεω που παραχώρησε τον χώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι – Γ. Βρανάς» και με την ευγενική χορηγία της τεχνικής εταιρείας ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ – Σύμβουλοι Μηχανικοί.

ΧΑΡΤΗΣ

FACEBOOK EVENT

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για την παρακολούθηση της συναυλίας κάνοντας κλικ εδώ.